Personenautoverzekeringen


Meer informatie over goedkope personenautoverzekeringen

PersonenautoverzekeringenAlle bezitters van een personenauto dienen deze personenauto verplicht te verzekeren tegen mogelijke ongevallen. Op deze manier is dankzij de personenautoverzekering de schade die u bij een ander aanricht altijd verzekerd. Het hangt echter van het soort personenautoverzekering af, of uw schade al dan niet zal worden vergoed.

In Nederland zijn er drie soorten personenautoverzekeringen:

WA personenautoverzekeringen

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is de goedkoopste personenautoverzekering die we in Nederland kennen. Deze verzekering dekt enkel schade die u (niet opzettelijk) aan anderen toebrengt. De kosten aan uzelf en uw voertuig worden bij deze personenautoverzekering niet vergoed en deze zult u bij een WA verzekering dus zelf moeten betalen.

Beperkt Casco

Een Beperkt Casco personenautoverzekering dekt allereerst de schade die u (niet opzettelijk) aan anderen toebrengt, zoals bij de WA verzekering. Daarnaast dekt deze personenautoverzekering ook nog schade aan uw eigen personenauto, op voorwaarde dat u deze schade niet zelf heeft veroorzaakt. Dit betekend dat wanneer u schade oploopt door zaken waar u zelf niets aan kan doen (bijvoorbeeld diefstal of vandalisme), wordt deze schade gedekt door uw personenautoverzekering. Wanneer u echter zelf een fout maakt, zoals een botsing of een verkeerde inschatting, zal de beperkt casco verzekering de schade aan uzelf of aan uw voertuig, niet vergoeden.

Beperkt Casco personenautoverzekering wordt ook wel WA plus of WA extra genoemd.

All Risk personenautoverzekeringen (volledig casco)

Een Volledig Casco of een all risk personenautoverzekering is de duurste optie onder de personenautoverzekeringen. Deze verzekering voor de personenauto dekt de schade die u (niet opzettelijk) aan anderen toebrengt, maar dekt daarnaast ook de opgelopen schade van uzelf, zelfs als u deze zelf (niet opzettelijk) veroorzaakt heeft.

Bij ons kunt u de volgende

Let altijd goed op de polisvoorwaarden voor de exacte dekking van uw verzekering!

Bereken nu direct de premie voor uw personenautoverzekering
Wij zijn de absolute specialist in het vergelijken van goedkope personenautoverzekeringen.

Vergelijk nu zelf de goedkoopste premie voor uw nieuwe personenautoverzekering.

Autoverzekeringen Informatie aanvragen?

Klik hier

Autoverzekeringen Advies nodig?

Goedkoop verzekeren!

(c) Copyright 2005 - 2018, www.autoverzekeringscentrum.nl - Alle rechten voorbehouden.