Kosten autoverzekering


De kosten van uw autoverzekering zijn zeker erg belangrijk. Naast de premie komen en er ook nog andere kosten naar voren. Helaas worden over elke verzekering in Nederland belastingen geheven.
De assurantiebelasting word gerekend over de verzekeringspremie en de kosten. De kosten kunnen bijvoorbeeld de incassokosten zijn.

Als u de kosten van de autoverzekering wilt spreiden dan is dat geen enkel probleem. U kunt bijvoorbeeld per maand /kwartaal of half jaar betalen. Zo kunt u de kosten van de autoverzekering redelijk in de gaten houden. Het kan zijn dat wanneer u de verzekering gaat afsluiten en de kosten worden voor het eerst in rekening gebracht dat dit eenmalige hogere kosten zijn, kunnen wij als volgt uitleggen.

Als u halverwege een prolongatie van de verzekeraar een verzekering afsluit kan de verzekeraar geen incasso uitvoeren voor bijvoorbeeld 2 weken. De verzekeraar zal de kosten van de autoverzekering berekenen tot de volgende prolongatie. Na de prolongatie zullen de kosten van de autoverzekering gewoon elke maand ge´ncasseerd worden.

Als u heeft gekozen voor een ander betalingtermijn dan heeft u vaak geen last van dit probleem.
De kosten van de autoverzekering zal de verzekeraar dan gewoon normaal in rekening brengen. Als u de verzekering bij ons opzegt dan zal de verzekeraar per royementsdatum de premie terug storten. De verzekeraar moet dit binnen 30 dagen doen. Mocht u het bedrag niet binnen 30 dagen ontvangen dan dient u gelijk contact met ons opnemen. Wij zullen dan direct de verzekeraar verzoeken de premie te restitueren.

De kosten van de autoverzekering worden erg gespecificeerd aan u uitgelegd. Als eerst ziet u de bruto WA premie. Als u recht heeft op een bonus/ malus korting dan word deze korting op mindering gebracht van de bruto premie. De hoogte van de korting staat vermeld, daarna houd u de netto premie over. Naast deze kosten van de autoverzekering , heeft u bijvoorbeeld ook te maken met de casco premie. Hierbij geld net als bij de WA premie, als u recht heeft op een bonus / malus korting dan word deze ook gerekend over de casco premie.  Wat u dan nog dient te betalen zijn de netto autoverzekering kosten.

U dient er altijd goed op te letten dat u de kosten van uw autoverzekering op tijd betaald worden. Als u bijvoorbeeld te laat bent met betalen. Dan is de eerste keer niet zoheel veel aan de hand. Maar na een aantal aannemingen zal de verzekeraar toch gaan besluiten om de dekking op te schorten. De verzekeraar zal het kenteken gaan afmelden bij het rdw. Indien u een ongeval veroorzaakt tijdens het opschorten van dekking bent u volledig aansprakelijk voor de kosten.

Wij kunnen er voor zorgen dat uw maandelijkse kosten van uw autoverzekering flink verlaagt worden. Als u uw huidige autoverzekering om zet en gaat kiezen voor een autoverzekering van ons kantoor. Gaat u gegarandeerd minder betalen. Door ons uitgebreide aanbod kunnen wij altijd een van de goedkoopste autoverzekering van Nederland aan te bieden.

Bereken nu direct de premie voor uw autoverzekeringWij zijn de absolute specialist in autoverzekeringen.

Vergelijk nu zelf de goedkoopste premie voor uw nieuwe autoverzekering.

Autoverzekeringen Informatie aanvragen?

Klik hier

Autoverzekeringen Advies nodig?

Goedkoop verzekeren!

(c) Copyright 2005 - 2018, www.autoverzekeringscentrum.nl - Alle rechten voorbehouden.