Bestelautoverzekeringen

Meer informatie over goedkope bestelautoverzekeringen

Bestelautoverzekeringen vergelijken Alle bezitters van een bestelauto dienen deze bestelauto verplicht te verzekeren tegen mogelijke ongevallen. Op deze manier is dankzij de bestelautoverzekering de schade die u bij een ander aanricht altijd verzekerd. Het hangt echter van het soort bestelautoverzekering af, of uw schade al dan niet zal worden vergoed.

In Nederland zijn er drie soorten bestelautoverzekeringen:

WA bestelautoverzekering

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is de goedkoopste bestelautoverzekering die we in Nederland kennen. Deze verzekering dekt enkel schade die u (niet opzettelijk) aan anderen toebrengt. De kosten aan uzelf en uw voertuig worden bij deze bestelautoverzekering niet vergoed en deze zult u bij een WA verzekering dus zelf moeten betalen.

Beperkt Casco

Een Beperkt Casco bestelautoverzekering dekt allereerst de schade die u (niet opzettelijk) aan anderen toebrengt, zoals bij de WA verzekering. Daarnaast dekt deze bestelautoverzekering ook nog schade aan uw eigen bestelauto, op voorwaarde dat u deze schade niet zelf heeft veroorzaakt. Dit betekend dat wanneer u schade oploopt door zaken waar u zelf niets aan kan doen (bijvoorbeeld diefstal of vandalisme), wordt deze schade gedekt door uw bestelautoverzekering. Wanneer u echter zelf een fout maakt, zoals een botsing of een verkeerde inschatting, zal de beperkt casco verzekering de schade aan uzelf of aan uw voertuig, niet vergoeden.

Beperkt Casco bestelautoverzekering wordt ook wel WA plus of WA extra genoemd.

All Risk bestelautoverzekering (volledig casco)

Een Volledig Casco of een all risk bestelautoverzekering is de duurste optie onder de bestelautoverzekeringen. Deze verzekering voor de bestelauto dekt de schade die u (niet opzettelijk) aan anderen toebrengt, maar dekt daarnaast ook de opgelopen schade van uzelf, zelfs als u deze zelf (niet opzettelijk) veroorzaakt heeft.

Let altijd goed op de polisvoorwaarden voor de exacte dekking van uw verzekering!

Bereken nu direct de premie voor uw bestelautoverzekering


Let altijd goed op de polisvoorwaarden voor de exacte dekking van uw verzekering!Wij zijn de absolute specialist in het vergelijken van goedkope bestelautoverzekeringen.

Vergelijk nu zelf de goedkoopste premie voor uw nieuwe bestelautoverzekering.

Autoverzekeringen Informatie aanvragen?

Klik hier

Autoverzekeringen Advies nodig?

Goedkoop verzekeren!

(c) Copyright 2005 - 2018, www.autoverzekeringscentrum.nl - Alle rechten voorbehouden.